Om oss

Swedishmerch är idag ett av Sveriges största textil screentryckerier. Med kapacitet på åtskilliga tusen tryck per dygn. 

Swedishmerch är i grunden ett serviceföretag som i huvudsak jobbar mot band, festivaler, bokningsbolag, arrangörer, event eller affärer som behöver få fram reklam och merchprodukter. Våra huvudsakliga kunder säljer eller använder det vi trycker i kampanjsyfte.

Men som trogna kunder finns också skolor och andra större institutioner, organisationer, supporterklubbar, bilsport team mfl.

Swedishmerch är också ett väl anlitat legotryckeri. (dvs trycker på kläder som inte är våra, utan vi bara levererar tryck) Allt ifrån enkla enfärgstryck till stora produktioner med krav på säkra färgseparationer.

I vår katalog har vi ett basutbud med kläder som vi vet fungerar. Vi har tillgång till avsevärt större utbud. 

(Vi har en rad återförsäljare som använder oss som leverantör. De har tillgång till egen prislista.)

Vi jobbar snabbt och effektivt och har en organisation för detta. Det är en förutsättning för att vi ska kunna hålla bra priser och leverera på kort varsel.

Swedishmerch som tryckeri 

Swedishmerch huvudsakliga verksamhet är screentryckeriverksamhet på textil. Vi har stor kapacitet och personal med stort kunnande gällande tryck. Vi hanterar alla former av screentryck. Vi trycker upp till 9 färger och har för närvarande 6 st riggar att producera screentryck på. (4 automat och 2 manuella)

Swedishmerch som leverantör av övriga bearbetade varor 

Swedishmerch har ett stort upparbetat kontaktnät och bra överenskommelser med kollegor i världen när det gäller att få fram artiklar vi inte bearbetar själva. Detta gäller främst sublimering, (backdrops etc) offset och brodyr. Vi har också bra kontakter på tillverkning direkt från fjärran östern.

Swedishmerch som merchföretag 

Vår styrka är vårt stora tryckeri. 

Swedishmerch filosofi är att hjälpa banden att själva maximera sin merchförsäljning. Vi samarbetar med en rad merchföretag som själva inte trycker, utan bara säljer. 

Vi är flexibla och skräddarsyr utifrån ditt behov. Band med större omsättning kan få royalty deal hos oss. Produktioner/arrangemang/turneer erbjuder vi personal från oss som kan ta hand om all merchförsäljning.

Swedishmerch som legotryckeri   

Swedishmerch är ofta anlitade som legotryckeri. Periodvis under året har vi dock begränsade möjligheter att ta legotryckjobb, då "våra egna" kunder går före.(Gäller främst vår och sommar) 

Vi legotrycker i alla upplagor och har speciell tryckprislista för detta. 

Vi legotrycker bara på bomull eller på bomull med polyesterblandning. (ej nylon eller andra syntetiska material)

Swedishmerch som designbyrå 

Vill du diskutera designs för t-shirtryck, så finns ingen som har bättre kunskap om detta än t-shirtryckerierna.. 

Swedishmerch har avdelning med orginalare som enbart jobbar med designs för textiltryck. Vår grundregel är att orginal som kommer till oss ska vara i tryckbart skick. Våra grafiker kan mot ersättning hjälpa dig att skapa och optimera orginal. Vi har i vårt kontaktnät ett upparbetat samarbete med duktiga customtecknare, fotografer etc som hjälper dig att exakt fånga den typ av design du söker.

Swedishmerch som profilklädestryckare 

Swedishmerch jobbar begränsat som profilklädestryckare. (mot slutkundsanvändare)  

I de fall vi åtar oss slutkundstryck så ser vi gärna att det är lokalt.  

Vi skickar inga prover med post för påseende, utan det som lämnar butiken säljs.  

Profilklädesköparen måste underkasta sig våra leveransvillkor.